Foodblog: Genieten in oude zeepfabriek Het Havenhuis

In tijden van weleer een zeepfabriek, vandaag de dag een culinaire hotspot. We zijn bij restaurant Het Havenhuis, sinds vier jaar gevestigd in een monumentaal pand aan de Geerkade in Etten-Leur. De industrieel ingerichte zaak met zijn duizelingwekkend hoog plafond is trendy maar toch intiem en sfeervol.

ultiem verwend 

Onze klassiek gedekte tafel met wit linnen staat op het podium. Hier hebben we prachtig zicht op de zaak met de enorme bar als eyecatcher. Onze gastvrouw Veerle zorgt er vanavond voor dat wij ultiem verwend gaan worden.

De amuse van frisse wortelgel met kruidige pinda met daarbij een prachtige Cava verraadt dat wij als fijnproevers vanavond in goede handen zijn. Het warm brood wordt vergezeld met gestolde olijfolie en een goede kruidenroomboter. 

een schot in de roos

In de menukaart zien we diverse gangen-menu’s, eventueel met begeleidend wijnarrangement, klassiekers en verrassende moderne gerechten. Bij elk gerecht staat een wijnadvies welk, zo blijkt later, telkens een schot in de roos is. 

Als voorgerecht kiezen we de Rouleau van Fazant en de Rilette van Eend. Beide prachtige rijke smaakvolle gerechten die perfect passen in deze tijd van het jaar. 

De aardse smaken van de mooi bereide Fazant met wilde paddenstoelen passen zalig bij de complexe Franse Maison Duhard, met zijn tonen van drop en zwart fruit. De volle Crianza Rioja blijft krachtig overeind naast de Rilette met lotusbloem en gekarameliseerde eendenlever. Ogen dicht, en genieten maar…

De hertenbiefstuk is perfect rosé gebakken en komt met een mousseline van knolselderij  en een prachtige rijke Portsaus.  

mooi gegaard

De ‘Vis van de afslag’, een wisselend visgerecht uit Yerseke, is vandaag een roodbaars filet met salie roomsaus. De stevige witvis is mooi gegaard en de saus fluweelzacht. Lekker met de smaakvolle truffel aardappeltjes en paksoi. De frisse bloemige Italiaanse Cortebianco Laguna Corteviola is hier een traktatie bij. 


Het Petit Grand Dessert lonkt, dus een keuze uit de dessertkaart is snel gemaakt. Een combinatie van frisse, romige en fruitige kleine nagerechtjes zoals een romige perenparfait, een heerlijke creamcheese met merengue en een crumble van speculaas. De koele muskaatwijn is hier verrukkelijk bij. 

We zijn onder de indruk van de kennis en de timing van de bescheiden bediening, de rijke porties en de verfijnde gerechten in de luxe atmosfeer en alles voor redelijke prijzen. Onze speciale complimenten aan chefkok Devon de Vries die de scepter zwaait in de keuken en niet tevreden is voordat alles perfect op smaak en prachtig opgediend de keuken uitgaat. 


Mogelijkheden genoeg bij Het Havenhuis

Heerlijk lunchen of dineren, borrelen of iets te vieren? Reserveer op tijd je tafeltje. Liever een besloten feestje? Dan kun je terecht in de sfeervolle ruimte Dock19. Mogelijkheden genoeg bij Het Havenhuis. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.