Brunchblog: Sunday's brunch bij Het Witte Paard

Bij Het Witte Paard in hartje Etten-Leur kun je elke zondag genieten van een heerlijke brunch. Tussen 11:30 uur en 15:00 kun je hier een gezellig tafeltje reserveren. Heerlijk wanneer zondag echt een rust dag voor je is en je goed verzorgd wilt worden.

We worden hartelijk ontvangen, en onze tafel staat al klaar. Een charmant schilderijtje met onze namen staat op de tafel, wat laat zien hoezeer ze hun gasten waarderen. Onder het genot van een heerlijke kop koffie en een smakelijke kop thee worden de eerste verse broodjes op tafel gezet. Bij de brunch serveren ze een verrukkelijke combinatie van gebakken broodjes en zoet banket, zoals een heerlijk koffiebroodje. De vers afgebakken broodjes stralen nog warmte uit. Voor de thee liefhebbers staat er een prachtig doosje op tafel, met verschillende smaken om uit te kiezen.


Op deze ambachtelijk gebakken broodjes kun je naar wens kiezen voor hartig beleg, zoals heerlijke kaas of smakelijke vleeswaren, of juist gaan voor een zoete verwennerij met jam of hagelslag. Ons broodmandje bevat ook nog eens heerlijke croissants, knapperige beschuit en daarnaast smakelijke crackers, waardoor de brunch een ware culinaire traktatie wordt.


Op een zondagochtend kan een eitje natuurlijk niet ontbreken. Daarom ontvangen wij de verrukkelijke eggs benedict met lams bacon op een smeuïg brioche broodje. Zodra je het mes erin zet, smelten de eggs benedict als het ware over het broodje en vermengen zich met de zachte bacon. Onze mond begint al te watertanden bij het idee! Maar er is meer! Dit broodje is rijkelijk gekruid met heerlijke kruiden, waardoor het net dat extra beetje karakter krijgt dat het onderscheidt van een gewoon eitje. Het is een ware smaaksensatie die onze tweede gang tot een heerlijke toevoeging maakt aan deze brunch.


Onze gastheer zorgt uitstekend voor ons. Hij informeert regelmatig of alles naar wens is, of we nog meer broodjes willen en of hij onze koffie en thee kan bijvullen. Deze persoonlijke aandacht tilt de brunch naar een hoger niveau, omdat je het gevoel hebt dat alles voor je wordt geregeld en je niets tekortkomt. Het is echt een verwennerij!


De tweede warme gang van onze brunch wordt geserveerd, een mooi gerecht met zachte aardappelpuree, royaal bedekt met warme rosbief en geroosterde paprika. Omdat de rosbief gebraden is, geeft dit een heerlijke smaak aan de dunne stukjes vlees die het gerecht bedekken. De geroosterde paprika past goed met zijn smaak bij de zachte aardappelpuree.


Om deze drie gangen brunch af te toppen met een perfecte laatste gang, krijgen wij de karamel cheesecake met een bol mango ijs geserveerd. Dit geweldige 'dessert' maakt van onze heerlijke brunch een zalige middag vol genot en verwennerij!


Wanneer het lekker weer is kun je bij Het Witte Paard ook buiten zitten op het terras in de zon. Op een mooie zondag middag is dit zeker een plek waar je graag wilt zitten om te genieten van de laatste dag van het weekend. Wij zijn in ieder geval erg voldaan naar deze brunch met de combinatie van klassiek ontbijt, warme gerechten en een lekker dessert. Met wie ga jij hier op zondag uitgebreid brunchen? Reserveer hier jouw tafeltje bij Het Witte Paard.