Nieuwe eigenaren voor Restaurant de Zwaan en Bistro het Lelijke Eendje in Etten-Leur
De eend is gevlogen. Restaurant de Zwaan en Bistro het Lelijke Eendje zijn maar liefst 70 jaar lang in culinaire handen geweest van familie Peijnenburg, maar sinds 1 juli jongstleden is de sleutel, of beter gezegd het veertje, door Roland Peijnenburg overgedragen. Wij spraken de nieuwe eigenaren die ons veel vertelden over de veranderingen die plaats zullen gaan vinden aan de Markt in Etten-Leur.
De eend is gevlogen
Nieuwe eigenaren
Beide nieuwe eigenaren hebben een berg horeca-ervaring opgedaan in hun leven. Zo heeft Mariëlle Vink onder andere bij Restaurant Wolfslaar en Mirabelle gewerkt, maar ook bij een van de restaurants van Jamie Oliver. Sinds twee jaar werkte zij voor de familie Peijnenburg bij Restaurant de Zwaan als sommelier, dat al al ruim 26 jaar met een Michelinster bekroond is. Én bij Bistro Het Lelijke Eendje dat al sinds de opening een Bib Gourmand draagt. De andere nieuwe eigenaar, Carlo Chantrel, staat al 30 jaar op de vloer bij de Etten-Leurse culinaire hotspot als chef-kok. Hij heeft altijd al open gestaan voor innovaties en veranderingen en ziet de overname daarom als een extra motivatie om de zaak écht 'eigen' te maken. Het kan in onze ogen niet anders dan dat dit horeca-duo een gouden combinatie vormt.
een gouden combinatie
Interieur
Restaurant de Zwaan en Bistro het Lelijke Eendje zullen samengevoegd worden tot één restaurant en er wordt veel vernieuwd. Zo zal de focus komen te liggen op één formule in plaats van twee verschillende. Het restaurant zal laagdrempeliger en eigentijdser worden. De kunst die te bewonderen was zal verdwijnen en plaats maken voor een intiemer en hipper interieur. Uiteraard wel nog steeds met de verfijning en elegantie die we zo gewend zijn. Kleuren als blauw en groen zullen de revue passeren.
De menukaart
De focus lag, en zal blijven liggen op kwaliteit, maar met minder poespas en franjes. Het restaurant zal haar gasten straks een mooie à la carte kaart aanbieden met daarop veel kleinere bites. Zo bepaal jij zelf hoe je de avond invult. Ook kunnen we verschillende menu's verwachten, variërend van 4- tot 7-gangen. En zelfs standaard een 4-gangen vegan-menu. Uiteraard alles op basis van goede en eerlijke producten.
"De lekkerste dingen van over de hele wereld worden meegenomen in de menukaart. Aziatisch, Afrikaans, Chileens en uiteraard Europees. Ik heb een Franse basis, waarmee ik internationale invloeden combineer. Daarnaast probeer ik altijd aan alles een nieuwe twist te geven". Aldus Carlo.
Vier de zomer thuis
Om de twee weken zal een ander thema de revue passeren. Zo wordt er afgetrapt met La Dolce Vita (Italië), daarna Azië, opgevolgd door Spanje en Frankrijk. Niet alleen de gerechten zullen aangepast worden naar het thema, ook de aankleding van de bistro zal daarop afgestemd zijn. Ook de wijnkaart zal vernieuwd worden en daarmee toegankelijker zijn. De decors en alle zomer thema's worden verzorgd door Twan Robbeson van de Thuisvakantiespecialist.